Update: Diks-deal helemaal rond: Fiorentina bevestigt Eredivisie-terugkeer

Update: Diks-deal helemaal rond: Fiorentina bevestigt Eredivisie-terugkeer

30-01-2017 17:57
18

Kevin Diks keert mogelijk nog deze week terug bij Vitesse. De Arnhemmers zijn met Fiorentina in gesprek over een huurtransfer van de rechtsback, onthult Voetbal International.

De terugkeer zou saillant zijn. Afgelopen zomer bewandelde Diks immers nog de omgekeerde weg, maar in de Serie A komt hij nauwelijks aan spelen toe. De gesprekken over een terugkeer zijn geopend. "Beide partijen zijn in onderhandeling, ja", bevestigt zaakwaarnemer Hakim Slimani aan Voetbal International. "Het zou voor Kevin een goede zaak zijn als hij in zijn vertrouwde omgeving weer aan spelen kan toekomen."

Diks, pas twintig jaar, speelde dit seizoen twee competitiewedstrijden voor Fiorentina, beide keren als invaller. Vorig seizoen was hij bij Vitesse zeker van een basisplaats. In totaal speelde hij dertig Eredivisie-wedstrijden, waarvan 29 keer als basisspeler. Het seizoen ervoor kwam hij ook al tot 26 competitiewedstrijden. Na Alexander Büttner kan Diks de tweede vleugelverdediger worden die na een buitenlands avontuur terugkeert in Arnhem.

Update 11:40 uur: De terugkeer van Diks bij Vitesse is op een haar na rond, zo bevestigt de Arnhemse club. "We zijn bezig met het afronden van het papierwerk", aldus woordvoerder Wiebe Nelissen tegenover Omroep Gelderland. 

Update 17.57 uur: Fiorentina heeft bevestigd dat Diks het komende half jaar op huurbasis bij Vitesse speelt. In een statement van La Viola valt dat te lezen. 'Fiorentina kondigt aan dat Kevin Diks op huurbasis gaat spelen voor Vitesse', aldus de club. De twintigjarige back stapte in de zomer over naar de Italiaanse club, waar hij voor vijf jaar tekende.