Update: Koeman raakt in één klap twee spelers kwijt: dubbeldeal voor Sunderland

Update: Koeman raakt in één klap twee spelers kwijt: dubbeldeal voor Sunderland

30-01-2017 17:18

Everton-manager Ronald Koeman is flink aan het opruimen. Darron Gibson en Bryan Oviedo hebben namelijk toestemming gekregen om een medische keuring te ondergaan bij Sunderland, zo weet Sky Sports.

Het doorgaans betrouwbare Engelse medium stelt dat het tweetal op weg is naar een dubbeldeal. Het gaat in beide gevallen om een definitieve transfer. De 29-jarige Gibson is international van Noord-Ierland en speelde voorheen voor Manchester United. Hij kampte vaak met blessures, waaronder enkele ernstige knieblessures. Daardoor kwam Gibson in vijf jaar tijd tot slechts 51 competitie-optredens in het eerste van Everton.

Wedden

Meer odds

Gibson speelde in het verleden ook op huurbasis bij Antwerp en Wolverhampton Wanderers. Voor de 26-jarige Oviedo geldt ook dat zijn verblijf bij Everton, waar hij sinds de zomer van 2012 speelt, niet succesvol is geweest. Hij kwam destijds over van FC Kopenhagen, maar schopte het eigenlijk nimmer tot vaste waarde van The Toffees.

Update 17.18 uur: Oviedo en Gibson stappen inderdaad over naar Sunderland. Het duo is goedgekeurd en gepresenteerd door The Black Cats. Oviedo signeert een contract tot medio 2020, Gibson is tot medio 2018 verbonden aan Sunderland. Zodoende is Koeman in één klap twee spelers kwijt. "Aanvankelijk wilde ik niet meewerken, omdat we concurrentie op elke positie willen. Maar ik ben sportgek en ik begrijp hun situaties", aldus Koeman.