'Of ik altijd al een trainer in Van Bronckhorst zag? Als ik eerlijk ben: nee'

'Of ik altijd al een trainer in Van Bronckhorst zag? Als ik eerlijk ben: nee'

30-01-2017 16:55
1

De wedstrijd tussen Feyenoord en NEC van afgelopen zondag was voor Henrik Larsson een bijzondere aangelegenheid. De voormalig topspits uit Zweden keerde terug in het stadion waar hij 24 jaar geleden zijn internationale carrière begon en zag meteen zijn zoon Jordan aan het werk bij de Nijmegenaren. 

"Ik ben heel trots. Nu begint het pas voor Jordan. In Zweden speelde hij op een aardig niveau, maar de Eredivisie is natuurlijk beter", aldus Larsson senior voorafgaand aan de wedstrijd in gesprek met de NOS. Jordan Larsson, na 75 minuten gewisseld, werd na afloop ook geïnterviewd door de NOS, maar was een andere mening toegedaan: "Ik denk dat mijn vader niet trots is. We hebben 4-0 verloren..."

Voor Henrik Larsson betekende de wedstrijd van Feyenoord ook een weerzien met zijn boezemvriend Giovanni van Bronckhorst. De Zweedse goalgetter speelde bij Feyenoord en FC Barcelona samen met de huidige trainer van Feyenoord. De goede band tussen de twee is sindsdien altijd gebleven: "Ik ga logeren bij Gio." Zag hij altijd al een trainer in hem? "Als ik eerlijk moet zijn: nee. Maar het is vrij duidelijk dat hij weet wat hij doet. Hij doet het heel goed met deze club. Leuk voor hem en leuk voor iedereen die van Feyenoord houdt."

Larsson senior was zelf tot voor kort ook actief als trainer, maar degradeerde met Helsingborgs, waarna het avontuur ophield. "Dat ging minder. Dat is een gedeelte van dit vak en daarmee moet je ook leren omgaan. Ik wil natuurlijk wel verder in het trainersvak", meent de oud-topspits, die daar samenwerkte met zoon Jordan. "Het is wat anders, maar die relatie heb ik. Jordan moest daar goed mee omgaan. Dat was moeilijker voor hem dan voor mij, want hij is negentien en wordt twintig. Dat was dus een beetje raar voor hem. We hebben het toch goed gedaan, vind ik."