Ajax houdt bankzitter in Amsterdam: Ik mag niet weg en dat is frustrerend

Ajax houdt bankzitter in Amsterdam: "Ik mag niet weg en dat is frustrerend"

30-01-2017 22:36
60

Jaïro Riedewald is niet gelukkig bij Ajax. Maandagavond speelde de verdediger mee bij Jong Ajax, dat met 6-3 won van Almere City FC. Na afloop deelt hij zijn frustraties.

Riedewald speelde op 18 december voor het laatst in Ajax 1, thuis tegen PSV. Dat had ook zijn laatste optreden voor de Amsterdammers kunnen worden. "Inderdaad. Er was interesse van een aantal clubs, maar Ajax heeft nee gezegd", vertelt Riedewald aan FOX Sports. "Ajax zegt dat ze met mij voor het kampioenschap willen gaan en me nodig hebben in de resterende wedstrijden."

Veel vertrouwen heeft Riedewald daar hoe dan ook niet in. "Ik speel nog steeds niet en daar ben ik niet blij mee. Ze zeggen dat ze vertrouwen in mij hebben, maar dat is moeilijk te geloven. Ik wil gewoon spelen. Ik mag niet weg en dat is frustrerend."

Het geduld van de twintigjarige Riedewald, die in de belangstelling van onder meer VfL Wolfsburg stond, raakt langzaam op. "Als Ajax ja had gezegd tegen de interesse, wie weet hoe het dan was gelopen. Ik wil gewoon spelen, ben een jonge jongen. Ik moet voetballen om een betere speler te worden. Dat gebeurt niet als ik op de bank zit", besluit hij.