Update: Poulsen vertrekt bij PSV voor oude liefde: 'Vreemd, maar wel leuk'

Update: Poulsen vertrekt bij PSV voor oude liefde: 'Vreemd, maar wel leuk'

31-01-2017 19:20
18

Simon Poulsen staat op de laatste dag van de transfermarkt toch op het punt om een nieuwe club te vinden. De linksback van PSV keert terug naar Denemarken, meldt De Telegraaf.

Poulsen gaat spelen bij zijn oude club Sonderjyske, waar hij tussen 2002 en 2005 al in de hoofdmacht speelde en zijn doorbraak kende in het profvoetbal. Van Sonderjyske trok de verdediger naar FC Midtjyllad, waar hij door AZ gescout werd. Poulsen had nog een contract tot komende zomer bij PSV en mocht transfervrij vertrekken.

De routinier moet nog wel de medische keuring doorstaan in Denemarken. Met het aanstaande vertrek van Poulsen kan er een voorzichtige balans worden opgemaakt over de transferzaken van PSV. De club liet naast Poulsen ook Luciano Narsingh, Florian Jozefzoon en Beto da Silva vertrekken. Daarmee heeft PSV meer dan 5,5 miljoen euro verdiend en een hoop salariskosten bespaard.

Update 19:20 uur: Simon Poulsen verlaat PSV voor SönderjyskE, zo meldt de Deense club via de officiële kanalen. "Ik wist dat ik ooit terug zou willen keren", laat Poulsen weten. "Gekeken naar de situatie in Nederland was dit nu de juiste optie voor mij, zowel sportief als voor mijn familie. Het voelt nog een beetje vreemd, maar wel leuk."