PSV haalt speler per direct terug van Utrecht: Natuurlijk niet de verwachting

PSV haalt speler per direct terug van Utrecht: "Natuurlijk niet de verwachting"

31-01-2017 12:09
8

Menno Koch keert per direct terug naar PSV. De verdediger werd dit seizoen gehuurd door FC Utrecht, maar daar kwam hij amper aan spelen toe.

Slechts vier keer kwam Koch in actie. "Menno is een prototype verdediger en een echte professional, maar door de hevige concurrentie is zijn missie in Utrecht helaas niet geslaagd", legt trainer Erik ten Hag uit op de website van FC Utrecht.

"PSV is met het verzoek gekomen om Menno terug te halen en daarop hebben we in overleg besloten dat een terugkeer naar Eindhoven de beste optie voor hem is. Wij wensen hem veel succes bij het vervolg van zijn loopbaan", aldus Ten Hag.

Bij PSV gaat Koch deel uitmaken van het eerste elftal nadat hij te weinig aan spelen toekwam in de Domstad. "Dat was natuurlijk niet de verwachting, maar in het voetbal kun je niet alles regisseren", zegt technisch manager Marcel Brands op de website van PSV. "We hebben deze window een aantal verdedigers uit de A-selectie laten gaan. Met Menno en een aantal talenten uit de groep van Jong PSV kunnen we dat nu opvangen." Jordy de Wijs vertrok op huurbasis naar Excelsior, terwijl ook Simon Poulsen op het punt staat te vertrekken.