AZ verklaart onverwachte transfer: Krijgen zo nog een transfersom voor hem

AZ verklaart onverwachte transfer: "Krijgen zo nog een transfersom voor hem"

31-01-2017 12:57
5

AZ heeft tekst en uitleg gegeven bij het besluit om Robert Mühren naar Zulte Waregem te laten vertrekken. De spits zou eigenlijk komende zomer transfervrij de overstap maken, maar AZ besloot aan een tussentijdse transfer mee te willen werken.

"Robert was in bezit van een aflopend contract en op deze manier krijgen we nog een transfersom voor hem", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts in gesprek met Voetbal International. Met het verlenen van medewerking aan de transfer wil AZ ook zijn dank uitspreken richting de spits.

"Robert heeft bij ons een goede periode gehad en stelde zich altijd netjes, correct en professioneel op. Ook toen hij niet speelde. Dan ben je toch eerder geneigd mee te werken als zo’n speler een kans krijgt. Zulte Waregem is een bijzondere club met een heel goede trainer", aldus Huiberts, doelend op trainer Francky Dury.

AZ gaat zich zelf niet meer versterken deze transferperiode. Mogelijk dat Joris van Overeem nog vertrekt, al lijkt het daar nu niet op. "Maar de dag duurt nog lang en zulke dingen kunnen in die laatste uren snel gaan", aldus Huiberts.