Update: Fortuna maakt trots melding van komst recordhoudend Sparta-talent

Update: Fortuna maakt trots melding van komst recordhoudend Sparta-talent

31-01-2017 21:52

Sparta heeft de overvolle selectie iets ingekrompen. De Rotterdammers hebben met Finn Stokkers overeenstemming bereikt over een ontbinding van het contract. De Barendrechter maakt daardoor transfervrij de overstap naar Fortuna Sittard.

Dat melden beide clubs dinsdag. Trainer Alex Pastoor beschikte na de komst van Martin Pusic over liefst zes centrumspitsen, waardoor het perspectief van Stokkers op Het Kasteel verder vertroebelde. Stokkers kwam dit seizoen slechts een keer in actie in de Eredivisie, nadat hij de voorbije jaargang nog 28 maal zijn opwachting maakte in de Jupiler League. Daarin scoorde hij driemaal.

De twintigjarige aanvaller doorliep vanaf de D-pupillen de opleiding van Sparta. In 2013 debuteerde hij als zeventienjarige in het betaald voetbal in een wedstrijd tegen FC Den Bosch. Stokkers maakte in dat duel ook zijn eerste doelpunt.

Update 21:52 uur: Fortuna Sittard maakt officieel melding van de komst van Finn Stokkers. De Limburgse club staat op de clubsite stil bij het feit dat Stokkers de jongste doelpuntenmaker ooit was in het shirt van Sparta. De twintigjarige speler tekent voor de rest van het seizoen in Limburg.