Update: 'Aké blijft bij Chelsea, Londenaren wijzen bod van 21 miljoen toch af'

Update: 'Aké blijft bij Chelsea, Londenaren wijzen bod van 21 miljoen toch af'

31-01-2017 21:30
23

Nathan Aké kan op de slotdag van de transferperiode een zeer opvallende transfer maken. De linksback van Chelsea kan terugkeren bij Bournemouth, dat een bod van 21 miljoen euro heeft neergelegd op Stamford Bridge.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare The Independent. De transfer zou saillant zijn omdat Aké de eerste seizoenshelft was verhuurd aan Bournemouth en deze maand werd teruggeroepen door Antonio Conte. In de ogen van de Italiaanse trainer waren zijn opties achterin te gering.

The Cherries leggen zich echter niet zomaar neer bij het verliezen van Aké. De club heeft een bod neergelegd bij Chelsea dat zó hoog is dat de Londenaren er moeilijk omheen kunnen. Het definitieve besluit mag daarom door de speler zelf genomen worden. In de eerste seizoenshelft speelde Aké tien wedstrijden voor Bournemouth. Daarin maakte hij drie doelpunten.

Voor Conte is een transfer voor dat bedrag bespreekbaar omdat Aké in zijn ogen geen onvervangbaar lid van de selectie is. Als de deal doorgaat, wordt Aké de duurste Nederlandse linksback aller tijden. Eerder deze week verbrak Patrick van Aanholt met zijn transfer naar Crystal Palace voor ruim 16 miljoen het record dat op naam stond van Royston Drenthe.

Update 21:30 uur: Chelsea heeft het bod van Bournemouth op Aké afgewezen, zo meldt The Telegraph. De Londense club heeft na beraad besloten de Nederlander bij de selectie te willen houden, juist omdat Aké multi-inzetbaar is. Hij kan aan de linkerkant van de driemansdefensie spelen en in een meer aanvallendere rol op de flank.