'Zo'n groot talent' bij Heerenveen: Die laten ze niet langer dan halfjaar gaan

'Zo'n groot talent' bij Heerenveen: "Die laten ze niet langer dan halfjaar gaan"

01-02-2017 16:58
6

De transferperiode van sc Heerenveen had niet beter kunnen verlopen. Sam Larsson bleef en met Martin Odegaard (Real Madrid) en Wout Faes (Anderlecht) heeft de club zich zelfs weten te versterken.

"Vooropgesteld: wij hebben al een goede selectie, want anders sta je niet vierde in de Eredivisie", zegt technisch manager Gerry Hamstra in de Leeuwarder Courant. "Toch kijk je altijd op welke posities je het elftal nog beter kunt maken. Grote investeringen kunnen we echter nog steeds niet doen. Daarom hebben we gekozen voor huurovereenkomsten, met spelers van wie je zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt."

Zeker met de komst van de achttienjarige Faes is Hamstra heel blij. "Deze jongen ken ik al jaren. Ik heb hem op diverse jeugdtoernooien aan het werk gezien. Wout is een van de meest talentvolle verdedigers van België, die zowel rechts- als links centraal in de verdediging uit de voeten kan. Daar komt bij dat hij een goede persoonlijkheid heeft. Het is een stabiele jongen, een man eigenlijk al, ondanks zijn nog jonge leeftijd."

Een definitieve komst van Faes is uitgesloten. "Nee. Dit is zo’n groot talent – Anderlecht laat Wout echt niet langer dan een half jaar vertrekken", aldus Hamstra.