'Te klein voor het middenveld? Zeg dan gewoon dat je me niet goed genoeg vindt'

'Te klein voor het middenveld? Zeg dan gewoon dat je me niet goed genoeg vindt'

02-02-2017 09:05
10

Demy de Zeeuw (33) is officieel voetballer af. Tegenwoordig richt de oud-speler van onder meer AZ, Ajax en Oranje zich op zijn kledingmerk BALR. Van die keuze heeft hij geen spijt.

De Zeeuw speelde anderhalf jaar geleden zijn laatste wedstrijd, in dienst van NAC. Hij wilde best door in de Verenigde Staten of het Midden-Oosten. "Maar ik werd steeds kritischer op clubs. Dan moet je ook eerlijk zijn tegen jezelf en een keuze maken", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

De 27-voudig international was ook wel klaar met de voetbalwereld. "Nadat ik ben gestopt, ben ik nog maar vier keer in een stadion geweest. Voetbalwedstrijden op tv staan vooral aan op de achtergrond. Is er een mooi doelpunt, dan kijk ik dat wel terug op mijn telefoon."

Het trainerschap is nooit aan de orde geweest, zegt De Zeeuw. "Frank de Boer en Bert van Marwijk vond ik goed, maar sommigen hadden allemaal van die oefenvormen in elkaar gezet waarvan ik dacht van: wat ben je nou allemaal aan het doen joh? En zo vaak niet eerlijk. Dan zeiden ze tegen me dat ik te klein was voor een positie op het middenveld. Zeg dan gewoon dat je me niet goed genoeg vindt."