Update: Geen sprake van Mokotjo-transfer naar Ajax- en PSV-sloper: 'Niet van plan'

Update: Geen sprake van Mokotjo-transfer naar Ajax- en PSV-sloper: 'Niet van plan'

08-02-2017 18:25
31

Kamohelo Mokotjo gaat twee dagen na het sluiten van de Nederlandse transfermarkt mogelijk nog een transfer maken. In Rusland wordt door het nieuwsagentschap TASS gemeld dat FC Twente akkoord is gegaan met een bod van FK Rostov.

De tegenstander van Ajax en PSV in de Champions League dit seizoen heeft echter alleen genoeg financiële middelen als Christian Noboa wordt verkocht. De middenvelder scoorde in beide voorrondewedstrijden tegen Ajax en staat nu in de serieuze belangstelling van Zenit Sint-Petersburg, dat vorige maand afscheid nam van Axel Witsel.

Wedden

Meer odds

De Russische transferperiode sluit pas op 24 februari en is dus nog 22 dagen geopend. Eerder was Davy Pröpper van PSV serieus in beeld bij Zenit Sint-Petersburg als opvolger van Witsel, maar tot een deal kwam het niet en daarom heeft de topclub nu zijn pijlen gericht op Noboa. Mokotjo kan daar volgens TASS van profiteren, maar De Telegraaf meldt ondertussen dat er van een akkoord geen sprake is, al is er ooit wel concrete belangstelling geweest.

Update 8/2 18.25: FC Twente weet helemaal niets over een transfer van Mokotjo naar Rostov, zo laat de club weten aan het Algemeen Dagblad. 'De club is ook niet van plan om Mokotjo tijdens het seizoen van de hand te doen', schrijft de krant. Rostov heeft in ieder geval geen haast: de Russische transfermarkt sluit pas op 24 februari.