Bizarre bespreking Adriaanse: Klapstoelen, klapschaats, applaus voor jezelf

Bizarre bespreking Adriaanse: "Klapstoelen, klapschaats, applaus voor jezelf"

03-02-2017 15:02
6

Wout Brama heeft weinig goede herinneringen aan de tijd dat Co Adriaanse trainer was van FC Twente. In augustus 2011, voor een belangrijke Champions League-duel met Benfica, hield de trainer in ruste een bizarre wedstrijdbespreking.

Twente speelde in eigen huis gelijk (2-2) en ging in de return op bezoek in Portugal. De tactische bespreking van Adriaanse voor die wedstrijd was volgens Brama 'bijzonder'. De trainer had voor elke speler een opdracht. "Peter Wisgerhof: je ouders hebben een groothandel in klapstoelen. Klapstoelen, klapschaats, applaus voor jezelf. Succes!", zei Adriaanse volgens Brama.

Daar bleef het niet bij. "Wout Brama: je naam is die van een hindoeïstische god. Speel als een god op het middenveld. Willem Janssen: je schoenveters zijn oranje, zorg dat je jezelf met deze wedstrijd in Oranje speelt. Bryan Ruiz: je moet vandaag geruizloos door Benfica’s linies sluipen. Marc Janko: zorg dat je niet gemarkt wordt."

Op het veld bleek de wedstrijdbespreking weinig effect te hebben. Benfica won met 3-1 van Twente, dat niets te vertellen had. "Verliezen is niet erg, maar het was nauwelijks doordacht", blikt Brama terug. "En daar kan ik dus niet tegen."