Bizarre bespreking Adriaanse: Klapstoelen, klapschaats, applaus voor jezelf

Bizarre bespreking Adriaanse: "Klapstoelen, klapschaats, applaus voor jezelf"

Gepubliceerd: vrijdag 3 februari 2017 om 15:02vr 03-02-2017 om 15:02

Wout Brama heeft weinig goede herinneringen aan de tijd dat Co Adriaanse trainer was van FC Twente. In augustus 2011, voor een belangrijke Champions League-duel met Benfica, hield de trainer in ruste een bizarre wedstrijdbespreking.

Twente speelde in eigen huis gelijk (2-2) en ging in de return op bezoek in Portugal. De tactische bespreking van Adriaanse voor die wedstrijd was volgens Brama 'bijzonder'. De trainer had voor elke speler een opdracht. "Peter Wisgerhof: je ouders hebben een groothandel in klapstoelen. Klapstoelen, klapschaats, applaus voor jezelf. Succes!", zei Adriaanse volgens Brama.

Daar bleef het niet bij. "Wout Brama: je naam is die van een hindoeïstische god. Speel als een god op het middenveld. Willem Janssen: je schoenveters zijn oranje, zorg dat je jezelf met deze wedstrijd in Oranje speelt. Bryan Ruiz: je moet vandaag geruizloos door Benfica’s linies sluipen. Marc Janko: zorg dat je niet gemarkt wordt."

Op het veld bleek de wedstrijdbespreking weinig effect te hebben. Benfica won met 3-1 van Twente, dat niets te vertellen had. "Verliezen is niet erg, maar het was nauwelijks doordacht", blikt Brama terug. "En daar kan ik dus niet tegen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws