Roda-eigenaar windt er geen doekjes om: Over vijf jaar in de Champions League

Roda-eigenaar windt er geen doekjes om: "Over vijf jaar in de Champions League"

03-02-2017 16:21
64

Aleksei Korotaev, de 30-jarige nieuwe mede-eigenaar van Roda JC, is vrijdag gepresenteerd in Kerkrade. De in Rusland geboren en in Zwitserland opgegroeide zakenman sprak zijn ambitie uit: over vijf jaar de Champions League spelen.

Korotaev had al langer interesse om betrokken te raken in het voetbal. "Een adviseur vertelde me: je moet een club kopen! Toen zei ik: waarom niet", laat Korotaev weten op de persconferentie. "Ik moet oppassen met het uitspreken van een ambitie, maar ik ben altijd heel ambitieus. In vijf jaar wil ik in de Champions League spelen."

Korotaev lijkt ook ambities te hebben om meer in het voetbal te doen. "Ik wil het stap voor stap doen en Roda JC is de eerste club. We zien wel wat er in de toekomst gebeurt", aldus de Zwitser, die wel een droom heeft. "Als ik in Real Madrid kan investeren zou dat geweldig zijn. Maar wanneer je in een zaak of voetbalclub wil investeren gaat het niet alleen om de naam van de club, maar ook om de mensen. Toen ik de mensen hier ontmoette en ze luisterden naar mijn intenties en ideeën dacht ik: dit is het team waar we mee moeten starten."

Roda JC liet weten dat Korotaev op dit moment een minderheidsbelang heeft, maar dat er in de toekomst wordt gekeken of dat wordt uitgebouwd en wat de mogelijkheden daarvoor zijn.