Hyballa dreigt NEC-spelers met wijzigingen: We kunnen niet blijven lullen

Hyballa dreigt NEC-spelers met wijzigingen: "We kunnen niet blijven lullen"

03-02-2017 18:25
3

Peter Hyballa constateerde een bepaalde zorgeloosheid bij NEC na de 4-0 nederlaag tegen Feyenoord vorige week. De trainer is daar allerminst van gediend en heeft zijn selectie op scherp gezet voor het treffen met Go Ahead Eagles.

"Het gevoel dat die nederlaag kon gebeuren, wil ik kapotslaan", laat een vastbesloten Hyballa weten aan De Gelderlander. "We hebben ook in die wedstrijd dingen niet goed gedaan. Het moet beter. Ik eis winnaarsmentaliteit en die is er alleen als we scherp blijven. Iedere dag opnieuw."

Toch is de sfeer goed in Nijmegen. NEC haalde uit de laatste vijf duels tien punten. "Maar het basisteam moet zich niet te veilig voelen", waarschuwt Hyballa. "Dan ontstaat een slappe training en dat is niets voor mij. Vandaar dat we deze week aan mixtraining hebben gedaan." De Duitser sluit wijzigingen in zijn basisformatie tegen Go Ahead niet uit.

"We kunnen niet blijven lullen. Spelers wisselen, zowel op de training als in de wedstrijd, is het beste medicijn om ze scherp te houden. Niemand vindt het namelijk leuk om op de bank te zitten", besluit Hyballa.