In het kort: Traoré derde dankzij broertje, mislukt debuut El Ghazi en Kishna

In het kort: Traoré derde dankzij broertje, mislukt debuut El Ghazi en Kishna

04-02-2017 21:53
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

El Ghazi en Kishna verliezen bij debuut
Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna hebben een weinig succesvol debuut gekend bij Lille, dat met 0-1 verloor van hekkensluiter Lorient. El Ghazi begon als basisspeler, Kishna kwam als invaller binnen de lijnen.

Traoré als nummer drie terug naar Ajax
Bertrand Traoré heeft met Burkina Faso de strijd om de derde plek gewonnen van Ghana. De broer van de Ajacied, Alain Traoré, zorgde drie minuten voor tijd voor de beslissing: 1-0. Traoré keert nu terug naar Ajax. De finale gaat tussen Kameroen en Egypte.

Torres grote man bij Atlético
Atlético Madrid heeft een 2-0 zege geboekt op Leganes. Fernando Torres was de grote man met twee doelpunten. In de vijftiende minuut was hij er snel bij nadat Antoine Griezmann een penalty miste en in de tweede helft verdubbelde Torres de score.

Celta de Vigo - Real Madrid gaat niet door
De clash tussen Celta de Vigo en Real die gepland stond voor zondagavond, gaat niet door. In Galicië is er al een paar dagen sprake van heftige weersomstandigheden. Vanwege zware regenval en gigantische windvlagen is besloten om de competitiewedstrijd uit te stellen. Vrijdagavond ging de clash tussen Deportivo La Coruna en Real Betis ook al niet door. 

Bijzonder jubileum voor Lahm
Wanneer Lahm zaterdagmiddag in actie komt voor Bayern München tegen Schalke '04 heeft hij een mooi jubileum te pakken. De Duitser staat voor zijn 500ste (!) officiële wedstrijd voor de kampioen van Duitsland. Daarmee komt hij in een illuster rijtje: onder meer Bastian Schweinsteiger, Oliver Kahn (recordhouder met 632 wedstrijden), Franz Beckenbauer en Gerd Müller kwamen allen boven de vijfhonderd wedstrijden voor Bayern.

Speciale munt ter herdenking: 'Johan Cruijff Vijfje'
De Koninklijke Nederlandse Munt gaat op 20 september Johan Cruijff herdenken door een speciale munt te slaan. Tijdens de open dag van de Cruijff Foundation wordt het Johan Cruijff Vijfje geslagen. "De familie vindt het een eer dat er een herdenkingsmunt komt en dat deze op een voor Johan dierbare dag geslagen wordt, namelijk de open dag van zijn Foundation", aldus Carole Thate tegen NH Nieuws.