'Verslaafde' Jörgensen: 'Treur niet, zei ik. Het was een grappige situatie'

'Verslaafde' Jörgensen: 'Treur niet, zei ik. Het was een grappige situatie'

04-02-2017 14:46
3

Nicolai Jörgensen heeft niet zijn excuses aangeboden aan Bilal Basacikoglu na de 'gestolen' goal van een week geleden. Dat vertelt de Deense topscorer in NRC Handelsblad. Tijdens het thuisduel met NEC (4-0) leek een kopbal van Basacikoglu binnen te vallen. Jörgensen gaf op de doellijn het laatste tikje. 

Of-ie zijn collega-aanvaller een bosje bloemen heeft gegeven na het incident? "Nee. Ik heb met hem gepraat. Hij begreep het. Dit hoort bij een spits. Een makkelijke goal is voor mij erg belangrijk", aldus de Deen. "Voor hem als buitenspeler telt een assist meer, zei ik. Treur niet, zei ik. Het was een grappige situatie. De meeste spelers zouden het hebben gedaan."

Jörgensen is verslaafd aan scoren, geeft hij toe. "Als spits heb ik het nodig in mijn leven. It rocks , een speciaal gevoel. Dat gevoel krijg je ook als het team een moeilijke wedstrijd wint. Zoals de 1-0 tegen Eindhoven", doelt hij op de wedstrijd tegen PSV. "De adrenaline daarna in de kleedkamer was zo opgepompt. Dat is misschien beter dan scoren."