Blom fluit wedstrijd waar Feyenoord - Ajax niets bij is: Alles overtroffen

Blom fluit wedstrijd waar Feyenoord - Ajax niets bij is: "Alles overtroffen"

Gepubliceerd: zaterdag 4 februari 2017 om 18:34za 04-02-2017 om 18:34

Een hele bijzondere ervaring voor Kevin Blom: de Nederlands scheidsrechter floot vrijdag de beladen stadsderby van Jeddah, tussen Al Ittihad en Al-Ahli uit Saudi-Arabië. Blom was zwaar onder de indruk van het, naar eigen zeggen, 'indrukwekkende' avontuur.

Voorafgaand aan het duel troffen hij en assistenten Bas van Dongen en Joost van Zuilen wat voorbereidingen. "Via filmpjes op YouTube en voorinformatie van Howard Webb (Britse arbiter, red.) hadden we al door dat we onze borst nat konden maken", laat Blom weten op de website van de KNVB.

In 2011 floot Blom al eens een wedstrijd buiten Europa, tussen de Egyptische aartrivalen Al-Ahly en Zamalek. "Dat was al spectaculair, maar dit heeft alles overtroffen. In Nederland heb je bij een topper als Feyenoord-Ajax hoofdzakelijk te maken met het thuispubliek, maar hier waren de supporters fifty-fifty verdeeld over het stadion. Links het geel-zwart van Al-Ittihad, rechts het groen-wit van Al-Ahli. En zij knalden erop, met megafoons, toeters en lawaai. Het was negentig minuten lang kabaal", aldus Blom, die het heeft over het met 53.000 toeschouwers gevulde King Abdullah Sports City Stadion.

'Zeer veilig'
De sfeer op de tribune was ook op het veld te zien, maar er werd met respect geluisterd naar de leiding. "Dat heeft natuurlijk met het strakke regime te maken. Ik heb me zeer veilig gevoeld. Het was een fijne omgeving voor een arbiter. De spelers waren naar de leiding ook erg respectvol. Zodra ik floot, was het klaar. Omdat je ook van buitenaf komt, kun je het in hun ogen bijna niet fout doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws