Bosz: Ik wissel om te winnen en niet om iemand een goed gevoel te geven

Bosz: "Ik wissel om te winnen en niet om iemand een goed gevoel te geven"

05-02-2017 14:39
8

Ajax-trainer Peter Bosz was niet tevreden over het spel dat zijn ploeg op de mat legde tegen Roda JC (0-2 winst). Hij wisselde tijdens de wedstrijd Amin Younes niet. Uitgerekend hij maakte de tweede Amsterdamse goal.

"Aan de hele wedstrijd houd ik niet zo'n heel goed gevoel over", begint Bosz tegenover FOX Sports. "We hebben niet ons beste voetbal gespeeld. In balbezit speelden we heel lang aan één kant, we konden Lasse niet genoeg vinden, hadden te weinig diepte in het spel, speelden een tandje te laat en leden veel onnodig balverlies."

Roda kreeg enkele kansen op een tegengoal. "Bij die kansen kneep ik 'm wel, ja. We deden het daar niet goed, er moet rugdekking zijn en de rugdekking was er niet. Dan kan die er zomaar in vallen." Aan de andere kant kreeg Ajax ook kansen. Younes raakte voor zijn 0-2 nog de lat. "Toen had ik nog iets van: het zit hem ook niet mee. Ik ben blij dat hij die bal vlak voor tijd er wel in schoot."

"Natuurlijk was ik blij omdat het zijn tweede treffer was, maar ook omdat juist híj het was", wijst Bosz naar Younes. Hij haalde Justin Kluivert in de tweede helft naar de kant en liet Younes staan. Om hem vertrouwen te geven? "Nee, ik wissel om te winnen en niet om iemand een goed gevoel te geven."