Diepe crisis bij doelpuntloos Leicester: Voor mij: ja. Ze tonen alle tekenen'

Diepe crisis bij doelpuntloos Leicester: "Voor mij: ja. Ze tonen alle tekenen'

06-02-2017 10:35
1

Leicester City moet zich ernstig zorgen gaan maken, denkt Phil Neville. Na de kansloze thuisnederlaag tegen Manchester United (0-3) is het verschil met de degradatiezone nog maar één punt.

Leicester transformeerde vorig seizoen van degradatiekandidaat naar kampioen van Engeland, maar is inmiddels terug bij af. Extra pijnlijk: de ploeg van manager Claudio Ranieri slaagde er in 2017 nog niet in een doelpunt te maken.

Is Leicester degradatiekandidaat? "Voor mij: ja. Ze laten alle tekenen zien, ook al zijn er nog veertien wedstrijden te gaan. Het is een team dat vecht tegen alles en iedereen, maar voor zichzelf. Ze scoren niet en krijgen te veel doelpunten tegen", zegt Neville bij Match of the Day.

"De barometer is niet vorig seizoen, toen ze iedereen verrasten met de landstitel. De barometer is twee jaar geleden. Ze stonden toen laatste en wonnen zeven van de laatste negen competitiewedstrijden. Het is zaak om terug te gaan naar dat gevoel. Op papier zijn concurrenten als Sunderland, Crystal Palace en Hull City beter in staat tegen degradatie te vechten dan de spelers van Leicester."