Luhukay, Hasselbaink en 5 andere clubloze coaches die ADO kan benaderen

Luhukay, Hasselbaink en 5 andere clubloze coaches die ADO kan benaderen

07-02-2017 16:45
13

ADO Den Haag heeft Zeljko Petrovic dinsdag de laan uitgestuurd en moet nu met weinig financiële middelen op zoek naar een nieuwe trainer. Genoeg coaches zitten op dit moment zonder club en VoetbalPrimeur zet zeven mogelijke en werkloze Nederlandse kandidaten op een rij.

De lijst met clubloze trainers is lang, met onder meer namen als Frank de Boer en Ruud Gullit die bovenaan de lijst prijken. Coaches van dat kaliber zijn onhaalbaar voor ADO en dus kijken we naar de realistische opties die per direct beschikbaar zijn voor de club.

Jos Luhukay
Nog nooit was Luhukay werkzaam als trainer in Nederland. De 53-jarige coach werkte altijd in Duitsland en zit sinds zijn vertrek bij VfB Stuttgart eerder dit seizoen zonder club. Luhukay is specialist in het trainen van clubs die ofwel strijden tegen degradatie of om promotie.

Foeke Booy
Sinds zijn vertrek bij Go Ahead Eagles in 2015 zit Booy zonder club en het is hoog tijd voor de oud-oefenmeester van onder meer FC Utrecht om weer aan de slag te gaan. Vorig jaar kwam Booy even in het nieuws omdat hij als assistent-trainer in beeld zou zijn bij Oranje, maar dat verhaal werd snel ontkracht vanuit Zeist.

Martin Jol
Het is nog maar de vraag of hij zijn handen aan deze uitdaging durft te branden, maar het hart van Jol klopt voor ADO Den Haag én hij zit al in de raad van commissarissen. Als iemand ADO voor degradatie kan behoeden, is het Jol wel.

Alfons Groenendijk
Groenendijk is tegenwoordig meer tv-analist dan trainer maar zal ongetwijfeld het gras onder zijn voeten missen. Zijn laatste klus was in 2016 bij Excelsior.



Jimmy Floyd Hasselbaink
Hoe leuk zou het zijn als Hasselbaink na zijn Engelse avonturen het gewoon in de Eredivisie gaat proberen. Aan de dure kant, natuurlijk, maar wellicht dat de oud-manager van QPR zich binnen de Nederlandse landsgrenzen wil bewijzen.



Marinus Dijkhuizen
Werd bij NAC ontslagen maar heeft al bewezen een uitstekende trainer te zijn voor de Eredivisie in zijn tijd bij Excelsior. Dijkhuizen is én een goedkope en een ambitieuze optie.

Robert Maaskant
De man die misschien wel de beste papieren heeft op de baan bij ADO. Ook hij zit zonder club sinds zijn vertrek bij NAC, kent directeur voetbalzaken van ADO Jeffrey van As én heeft al laten weten oren te hebben naar de functie.