NEC-spits verlaat training: 'Hij twijfelde, ik heb gezegd dat hij moest stoppen'

NEC-spits verlaat training: 'Hij twijfelde, ik heb gezegd dat hij moest stoppen'

07-02-2017 17:45

In de aanloop naar het uitduel met PEC Zwolle van vrijdagavond heeft NEC-trainer Peter Hyballa besloten om twee keer achter gesloten deuren te trainen. De Duitse oefenmeester is een groot voorstander van besloten trainingsessies. 

"Ik vind dat professioneel. We moeten punten pakken tegen PEC, dat is echt belangrijk en daarvoor moet alles wijken. En het is goed om met het team alleen te zijn", legt Hyballa uit voor de camera van Omroep Gelderland. 

Met de thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles (1-2) van afgelopen zaterdag heeft de keuze van de coach niets te maken. "Niet alles was zo slecht, dus het is geen drama. Maar natuurlijk hadden wij graag een gat van vijftien punten gehad. Daarom doet die nederlaag pijn. Maar met een jong team kan zoiets gebeuren. We hebben ook een probleem met scoren natuurlijk."

Grot
Spits Jay-Roy Grot haakte dinsdag voortijdig af op de training. "Sinds twee weken heeft Jay-Roy last van zijn rug. Ik heb vandaag twee, drie keer gevraagd of het nog ging. Ik wilde een antwoord, maar hij twijfelde", aldus Hyballa. "Toen heb ik gezegd dat hij moest stoppen. Ik wil dat spelers er helemaal voor gaan en niet half."