Vijf keer winnen, twee keer gelijkspelen en dan mag je er zes verliezen

"Vijf keer winnen, twee keer gelijkspelen en dan mag je er zes verliezen"

07-02-2017 18:11
13

Jeffrey van As betreurt het vertrek van Zeljko Petrovic bij ADO Den Haag. Maandag werd bekend dat ADO en de trainer uit elkaar gaan. Het is nu zaak om de boel weer op de rails te krijgen in Den Haag.

"De timing is nooit goed", zegt Van As, technisch manager bij ADO, tegen de NOS. "Er komt een belangrijke wedstrijd aan (tegen Go Ahead Eagles, red.), maar daarna komen er ook twaalf belangrijke wedstrijden aan. Zo moet je het zien. We hebben zeventien punten en moeten er minimaal 34 zien te halen. Dat betekent vijf keer winnen, twee keer gelijkspelen en dan mag je er zes verliezen. Dat vind ik een realistisch beeld van dit ADO."

"We hebben nu te maken met een ploeg die veel verloren heeft en weinig vertrouwen heeft", zegt Van As. "Dát moet zo snel mogelijk terugkomen. Dat iedereen heeft van: ja, het is echt voor vijf twaalf. Een cliché, maar het is zo. We moeten met z'n allen zorgen dat we die ploeg in de Eredivisie houden."

In de wandelgangen wordt onder andere de naam van Robert Maaskant als opvolger van Petrovic genoemd. "Het is een keuze dat jullie met namen komen van trainers die op dit moment geen club hebben". reageert Van As. "Robert en ik hebben een verleden met elkaar. Ik ga nu niet op namen reageren. We hebben het eerst netjes afgehandeld met Petro. Nu is het zaak om met Mathijs Manders (directeur, red.), Martin Jol en de andere rvc-leden de juiste beslissing te nemen om een trainer aan te stellen die ons in de Eredivisie gaat houden."