Helemaal losgaan na gesprek met Jol: 'Vrouwen, discotheken, vrienden..'

Helemaal losgaan na gesprek met Jol: 'Vrouwen, discotheken, vrienden..'

07-02-2017 19:34
6

Martin Jol heeft een goede invloed gehad op Kevin-Prince Boateng. Het ging bijna mis met de middenvelder uit Ghana, die in 2007 bij Tottenham Hotspur terecht kwam. Daar was Jol toen manager.

"Ik was iedere avond tot zes uur aan het stappen", zegt Boateng, nu in dienst van Las Palmes, tegen The Guardian. "Ik woog 95 kilo, opgezwollen van de drank en slechte voedsel. Ik zei: het kan niet dat ik dit ben. Ik wil niet zo worden. Ik heb iets: ik ben een voetballer. Hoe het kwam? Jol zei na een maand dat hij me niet wilde hebben. Dus het werd ik tegen de wereld. Weet je wanneer je jezelf afsluit? Dat was ik. Je wil me niet? Prima, dan ga ik van het leven genieten."

Wedden

Meer odds

"Ik realiseer me nu hoe slecht dat was", vervolgt Boateng. "Zes dagen per week stappen, een jaar lang non-stop drinken. Ik was pas twintig. Je denkt niet dat dingen fout kunnen gaan. Je ziet dat er geld binnenkomt. Oke, dan haal ik m'n plezier ergens anders vandaan. Vrouwen, discotheken, vrienden, neppe vrienden.."

Achteraf weet Boateng hoe belangrijk die periode voor hem is geweest. "Ik heb twee goede vrienden opgebeld en we hebben samen m'n koelkast en huis opgeruimd. Die dag zei ik: Nee, nu stop ik. Ik stopte met drinken en uitgaan. Ik ben gaan koken en wilde gezond gaan eten. Van de ene op de andere dag. Ik had een echte break nodig."