Ajax O19 bereikt achtste finales van Youth League na winst op Juventus

Ajax O19 bereikt achtste finales van Youth League na winst op Juventus

07-02-2017 19:54
8

Ajax O19 heeft zich ten koste van Juventus geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Youth League. Op De Toekomst was de formatie van Aron Winter mede door een wondergoal van Carel Eiting met 2-0 te sterk voor de Italianen.

Het duel ging in de beginfase gelijk op, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. De eerste echte mogelijkheid kwam op naam van Juventus, maar een Italiaans schot werd geblokkeerd door doelman Stan van Bladeren. Na een kans van Kaj Sierhuis nam Juventus het initiatief van Ajax over. De jonge Amsterdammers hadden moeite om de muur van de bezoekers te breken en moesten zelf alle zeilen bijzetten om niets te incasseren.

Nog voor de theepauze kwam Ajax op voorsprong via een wondergoal van Carel Eiting. De middenvelder, zondag nog bij Ajax 1, twijfelde niet toen de bal net buiten het strafschopgebied voor zijn voeten kwam en schoot snoeihard raak in de kruising. Na rust werd de marge verdubbeld door een treffer van Sierhuis. De spits schoot de bal met zijn buitenkant langs de Italiaanse goalie. Juventus was het even kwijt en begon met het uitdelen van flinke schoppen. De Amsterdammers dicteerden en daar hadden de bezoekers moeite mee.

Juventus was in de slotfase dichtbij de aansluitingstreffer en Ajax had het duel daarna definitief in het slot kunnen gooien, maar gescoord werd er niet meer. Ajax plaatst zich door een knappe 2-0 zege voor de achtste finales van de UEFA Youth League.