Blij met Heerenveen-vertrek: 'Ik wil hier weer de vreugde terug gaan vinden'

Blij met Heerenveen-vertrek: 'Ik wil hier weer de vreugde terug gaan vinden'

07-02-2017 20:27
4

Simon Thern trok de deur bij sc Heerenveen afgelopen weekend achter zich dicht. De middenvelder, die zo goed begon bij de Friezen, speelt op huurbasis voor het Zweedse AIK.

Daar is Thern blij mee, want onder Jurgen Streppel vertroebelde het zicht op speelminuten steeds verder. Bij AIK wil hij de moeilijke eerste seizoenshelft in Nederland achter zich laten. "Dit is heel erg leuk", zegt hij in Fotbollskanalen over zijn overstap. "Ik kijk ernaar uit om de vreugde terug te vinden."

"Ik heb een aantal verschillende opties gehad, maar het hele plaatje sprak me bij AIK het meest aan", vervolgt Thern. "In het buitenland waren er verder weinig opties, dus dit bevalt me wel. Ik ga op zoek naar m'n vorm en hoop dat mijn voeten weer exploderen. De afgelopen periode is zwaar geweest. In het begin speelde ik alles bij Heerenveen, maar nu - en zo gaat het dus soms - was er een soort hobbel op de weg en speelde ik niets meer. Ik hoop dat het vanaf nu weer beter gaat."

"Ik heb weinig gespeeld de laatste tijd, alleen bij de beloften. Maar jij weet ook dat dat iets totaal anders is dan in het eerste elftal. Je hebt daar een andere druk", besluit Thern.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s