'Zorg dat Onana van Ajax een Nederlands paspoort krijgt, uitstekende keeper'

'Zorg dat Onana van Ajax een Nederlands paspoort krijgt, uitstekende keeper'

09-02-2017 07:25
47

Het is onduidelijk wie over ruim twee weken het doel van het Nederlands elftal verdedigt in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Piet Schrijvers komt met een opvallend advies voor bondscoach Danny Blind.

"Zorg dat Andre Onana van Ajax een Nederlands paspoort krijgt, want dat vind ik op dit moment een uitstekende keeper", aldus de oud-doelman van Oranje in De Telegraaf. De kans dat Kameroener Onana genaturaliseerd wordt is nihil, waardoor de opties Jeroen Zoet, Maarten Stekelenburg, Jasper Cillessen, Michel Vorm en Tim Krul overblijven.

Stekelenburg kreeg in de laatste interland tegen Luxemburg de voorkeur boven Zoet, maar is inmiddels geen eerste doelman meer bij Everton. Het is bekend dat Blind dat zwaar laat wegen. Schrijvers: "Als ik echt uit de Nederlanders moet kiezen, wordt het gek genoeg toch Tim Krul. Bij Bulgarije - Nederland zijn we weer ruim een maand verder. En in potentie vind ik Krul verreweg de beste doelman."

"Maar dan baseer ik me puur op zijn tijd bij Newcastle United in de Premier League. Daar was hij fantastisch. Het is nu aan hem om de komende weken bij AZ te laten zien dat hij die vorm weer benadert. Gezien zijn routine zou ik Maarten Stekelenburg erachter zetten. En omdat Jasper Cillessen vast niet als nummer drie naar Nederland wil komen, schat ik zo, kies ik voor Jeroen Zoet."