Update: NOS en FOX Sports vroegen Kuipers niet om reactie na rode kaart Manu

Update: NOS en FOX Sports vroegen Kuipers niet om reactie na rode kaart Manu

09-02-2017 08:16
6

Oud-scheidsrechters Mario van der Ende en Dick Jol snappen niets van de schorsing van Elvis Manu. Zij reageren verbaasd op de tweede gele kaart van de aanvaller van Go Ahead Eagles, die daardoor geschorst is.

Manu kreeg in de wedstrijd tegen NEC zijn tweede gele kaart voor een schwalbe. Björn Kuipers stuurde hem van het veld, maar er bleek wel degelijk contact met Mikael Dyrestam van NEC. "De KNVB wil altijd haantje de voorste zijn, met zaken als Fairplay en de hulp van video-referees", zegt Van der Ende tegen De Stentor. "Laat ze bij een situatie, zoals de onterechte gele kaart van Manu, dan ook maar hun vingertje als eerste opsteken. Het was namelijk een honderdprocentstrafschop."

Jol valt Van der Ende bij. "Als Kuipers een vent is, dan geeft hij zijn fout na afloop toe voor de camera’s. Maar dat heeft-ie niet gedaan, nee. Kwalijk, want Manu wordt overduidelijk onderuit gehaald. Het is een zuivere penalty."

De voormalig toparbiter haalt een persoonlijk voorbeeld aan. "Ik heb ooit een penalty gegeven aan Nikos Machlas van Ajax, in een wedstrijd tegen Feyenoord. Doelman Edwin Zoetebier gaf ik geel, maar het bleek achteraf overduidelijk een schwalbe. Bijzonder pijnlijk natuurlijk... Tóch ben ik die avond bij Studio Voetbal gaan zitten. Kijk, dan ben je een kerel."

Update 8.16: De KNVB laat in een reactie via Twitter aan VoetbalPrimeur weten dat zowel FOX Sports als de NOS nooit een verzoek heeft ingediend voor een interview met Björn Kuipers.