Boëtius zat tussen veel 'ja-knikkers': Ik was de enige met nog beetje karakter

Boëtius zat tussen veel 'ja-knikkers': "Ik was de enige met nog beetje karakter"

09-02-2017 15:54
7

Het huwelijk tussen Jean-Paul Boëtius en FC Basel is deze winter voorlopig ten einde gekomen met zijn huurtransfer naar RC Genk. Boëtius trekt in gesprek met Voetbal International de conclusie dat hij wellicht niet geschikt was voor het Zwitserse leven.

"Misschien moet je wel concluderen dat ik als persoon niet paste in Zwitserland", zegt Boëtius. "Zwitsers zijn van nature geen praters. Ze zijn meer volgers, of beter: uitvoerders, of misschien nóg beter: ja-knikkers. Ik ben dan toch te veel Nederlander; ik was de enige met nog een beetje karakter. Als ik iets wilde weten, vroeg ik het. Als ik het ergens niet mee eens was, zei ik het. Misschien dat dit niet heeft meegeholpen aan de relatie tussen de trainer en mij."

"Ik geef toe dat het allemaal te maken had met het feit dat ik niet speelde", vervolgt Boëtius in het magazine. "Dacht je dat ik bij Ronald Koeman mijn mond opendeed? Liet ik wel uit mijn hoofd, maar ja, dan heb je het wel over iemand. Met iemand zoals Louis van Gaal ga je ook niet in discussie. Ik heb hem toen twee weken meegemaakt tijdens een trainingskamp met Oranje, maar er was niemand, echt níémand, die iets durfde te zeggen."