Beroerd perspectief Achahbar: 'Het wordt moeilijk voor hem'

Beroerd perspectief Achahbar: 'Het wordt moeilijk voor hem'

09-02-2017 21:57
15

Het wordt de komende maanden 'erg moeilijk' voor Anass Achahbar bij PEC Zwolle. De jonge aanvaller moet zich gaan bewijzen in het beloftenteam van de Eredivisie-club. Technisch directeur Gerard Nijkamp vertelt dat aan Voetbal International. 

PEC was bereid om Achahbar (23), die een halfjaar geleden overkwam van Feyenoord, in de winterstop te verhuren. Onder meer ADO Den Haag was in de markt voor hem. "We hebben samen met Anass naar een oplossing gezocht. Het wordt het komende half jaar moeilijk voor hem. Nicolai Brock-Madsen is in vorm, Stef Nijland komt weer terug en dan hebben we ook nog Hervin Ongenda gehuurd van PSG. Het enige wat Anass kan doen is hard werken en laten zien dat hij recht heeft op speelminuten. Dat moet hij doen op de training en bij de wedstrijden van de beloften."

Met ADO werd in januari gesproken over de bankzitter en ook meerdere ploegen uit de Jupiler League toonden interesse. Achahbar bleef echter in Zwolle. "Hij had bij elke Jupiler League-club aan de bak gekund, maar de vraag is of dat het podium is waarop je wilt acteren", aldus Nijkamp. 

Hoe nu verder? "Het is niet dat we hem weggooien. Hij heeft het nu alleen erg moeilijk. In de zomer krijgt hij onder een nieuwe trainer een nieuwe kans. We geloven nog steeds in hem."