Ik zat er volgens Van Bronckhorst tegenaan, maar de club haalde Elia en Kuyt

"Ik zat er volgens Van Bronckhorst tegenaan, maar de club haalde Elia en Kuyt"

10-02-2017 07:30
6

Joey Sleegers schittert sinds de winterstop bij VVV-Venlo, de trotse koploper van de Jupiler League. En dat na een moeizaam jaar bij NEC, dat hem overnam van Feyenoord. Sleegers had in Nijmegen niet veel geduld en wilde verhuurd worden.

"Achteraf kun je zeggen dat ik de keuze om NEC te verlaten uit emotie te snel heb gemaakt. De jongen (Stefan Mauk, red.) die bij NEC op tien speelde, staat er al een tijdje naast", begint Sleegers in het Eindhovens Dagblad. "Mijn vader zei nog dat ik geduld moest hebben. Of ik spijt heb? Nee, ik vertrouw nu eenmaal op mijn gevoel en heb het goed naar mijn zin bij VVV."

Sleegers kreeg vaker beloftes. "Bij Feyenoord en in mijn eerste jaar NEC zou ik ook een échte kans krijgen, maar dat pakte niet uit zoals verwacht", vervolgt hij. Bij Feyenoord had het anders kunnen lopen. "Ik zat er volgens Van Bronckhorst tegenaan, maar de club haalde toen Elia en Kuyt. Dan wordt het lastig", weet Sleegers, die samenspeelde met Terence Kongolo, Karim Rekik en Tonny Vilhena. "Dat was genieten. We wonnen bijna alles."

De speler in kwestie heeft nog een contract bij NEC, tot medio 2018. De club wilde al met Sleegers over dat contract praten. Ziet hij toekomst aldaar? "Ja. Ik denk nog steeds dat ik kan slagen in de Eredivisie", zegt de speler.