Nederlandse profvoetballer geeft Eredivisie-droom op en wordt boer

Nederlandse profvoetballer geeft Eredivisie-droom op en wordt boer

10-02-2017 07:44
16

Rick Hemmink houdt het voor gezien bij Achilles 29. De 23-jarige profvoetballer hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen en wordt boer, op de boerderij van zijn vader in Vroomshoop. Dat meldt hij in TC/Tubantia.

Wat voor type boer Hemmink wordt, is nog niet duidelijk. "Ik denk niet dat ik een boer-boer ben en alleen maar tussen de koeien wil staan. Dat ga ik de komende jaren uitvinden", zegt de speler, die in 2014 bij Heracles Almelo aan de gang ging. Hij kwam voort uit de gezamenlijke jeugdopleiding van de club met FC Twente, maar kon het niet bolwerken.

Bij Achilles was er wel plek. "Ik hik er al jaren tegenaan, het is steeds net wel of net niet. Vaker net niet. Bij Achilles speelde ik voor de winterstop wel, nu sta ik er hier ook naast. Dat is de druppel. Ik word er niet gelukkig van", aldus Hemmink. "Ik kan wel weer ergens op stage gaan, maar wie zit er op Rick Hemmink van Achilles te wachten?"

"Ik had mezelf tot mijn 25e gegeven, dan wilde ik in de Eredivisie spelen, het liefst bij een club uit het linkerrijtje. Dat is niet gelukt. Ik ben nu bijna 24, ik vind het genoeg. Maar het voelt wel raar, ik neem afscheid van mijn droom", besluit Hemmink, die stelt dat boer worden geen droom is.