'Drenthe-foto' houdt gemoederen bezig: Hij is welkom als hij contributie betaalt

'Drenthe-foto' houdt gemoederen bezig: "Hij is welkom als hij contributie betaalt"

10-02-2017 14:29
9

Even leek het erop dat Royston Drenthe toch niet gestopt was als voetballer toen een foto op internet verscheen waarop de speler in het shirt van amateurclub VV Dongen te zien was. De coach van het eerste team weet echter van niets.

"Ik heb hem nog nooit gezien bij ons, maar ik heb ook de foto voorbij zien komen", zegt trainer Ron Timmers in gesprek met BN/De Stem. Hij zet de deur wel op een kier voor de gestopte profvoetballer. "Als hij zich nog ergens in de kijker wil spelen, dan is hij altijd welkom. Maar hij moet wel gewoon contributie betalen."

Drenthe zou mee hebben gespeeld bij het zesde team van VV Dongen. De persoon die de tweet verspreidde wilde tegenover BN/De Stem anoniem zijn verhaal doen. "We kwamen er laat achter dat het om Drenthe ging, want hij was toch wat kilootjes aangekomen", zegt Twitteraar BlankersFR die de directe tegenstander van Drenthe zou zijn geweest.

"In het veld zagen we al dat zijn aannames en spelinzicht superieur waren. We dachten in eerste instantie dat het om een speler uit het eerste elftal ging", vervolgt de maker van de tweet. "Hij scoorde met een goal in de kruising en juichte niet eens. Hij wilde verder niet opvallen en praatte ook weinig." Het zou zijn gegaan om een 'uit de hand gelopen grap'.