'Dolberg komt niet in aanmerking voor Oranje, maar waarom zoveel krediet?'

'Dolberg komt niet in aanmerking voor Oranje, maar waarom zoveel krediet?'

11-02-2017 07:48
35

Wim Kieft is niet te spreken over de ontwikkeling van Kasper Dolberg. De Ajax-spits begon heel goed bij de Amsterdammers, maar heeft nu moeite met het maken van doelpunten.

In zijn column voor De Telegraaf, waarin Kieft het heeft over het naturaliseren van buitenlandse spelers uit de Eredivisie, zegt hij: 'Kasper Dolberg komt uiteraard niet in aanmerking voor Oranje, maar ik vraag me af waarom hij zoveel krediet krijgt bij Ajax. Hij heeft de potentie om een topspits te worden, maar mag wel meer laten zien, hoewel het niet gemakkelijk is met zo'n voorspelbare speler als Younes op de flanken.'

'Ik vraag me af of Dolberg soms conditioneel of mentaal op is. Dat kan best. Zelfs van een momentenvoetballer als hij mag je meer rendement verwachten en eisen. Meer dan scoren tegen Tommy Beugelsdijk, want dat is geen prestatie. Ze mogen bij Ajax Dolberg best wisselen of is dat niet toegestaan? Want waarvoor heb je anders iemand als Mateo Cassierra rondlopen? Toch ook een aardige spits, die wel iets bijzonders had, maar geen kans krijgt', aldus Kieft.