De Mos krijgt in wandelgangen Ajax vragen over Belg: 'Maar is hij echt zo goed?'

De Mos krijgt in wandelgangen Ajax vragen over Belg: 'Maar is hij echt zo goed?'

11-02-2017 11:58
9

Volgens Aad de Mos wordt er in de wandelgangen van Ajax bij hem geïnformeerd naar de kwaliteiten van AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck. De Mos is een groot fan van de Belgische tacticus, maar is in Het Laatste Nieuws ook kritisch over de man die hij al meermaals geadviseerd heeft aan Ajax.

"In de coulissen van Ajax, waar ik Hein al meermaals heb aangeprezen, komen ze steeds weer tot bij mij met de vraag: 'Ja maar, is die Vanhaezebrouck echt zo goed?' De laatste keer heb ik geantwoord: 'Als je het hebt over een ploeg neerzetten, tactisch, dan is hij de beste in België. Maar vooralsnog mist hij flexibiliteit en peoplemanagement om te kunnen overleven in een topclub. Zolang hij zichzelf belangrijker vindt dan zijn spelers, moet je hem niet nemen", stelt De Mos.

"In Gent werkt Vanhaezebrouck met een schoolklas met allemaal jongens die hij zelf mocht halen. Zodra iemand uitblinkt, haalt Hein hem van de radar - dat bevalt me niet", vervolgt de analist in de Belgische pers. "Maar als hij naar Ajax komt, zitten op de eretribune allemaal oud-spelers die Europacups hebben gewonnen en die wel kaas hebben gegeten van het spelletje. Vanhaezebrouck moet beseffen dat niet alleen hij het voetbal uitvindt. Zoveel meer grotere trainers dan hij zijn vroeg of laat tot het besef gekomen dat je als coach maar zo sterk bent als je spelersmateriaal."

"Ik ben een grote fan van Vanhaezebrouck, maar terwijl Preud'homme het vak in de vingers heeft, en vlot rondjes rijdt in de Formule 1, zit Hein nog in de Formule 3000 (inmiddels GP2 genoemd, red.) - bij de beloftevolle rijders. Hij denkt dat hij Max Verstappen is, en zomaar van nature een Grand Prix kan winnen. Neen. Een gouden raad voor Vanhaezebrouck: 'Stappie, stappie'", besluit De Mos zijn relaas.