Update: Kans op aanstelling De Boer steeds kleiner: Moeilijk om af te slaan

Update: Kans op aanstelling De Boer steeds kleiner: "Moeilijk om af te slaan"

12-02-2017 21:56
12

De naam van Frank de Boer is opgedoken bij Rangers FC. De Schotten moeten per direct op zoek naar een nieuwe manager. De club maakte vrijdag het vertrek van Mark Warburton bekend, al bestrijdt hij dat zelf.

Rangers heeft geen contact gelegd met De Boer, laat de werkloze trainer weten aan Sky Sports. Hij zet de deur wél op een klein kiertje. "Ik wil altijd luisteren, maar ik ben niet benaderd. Voor elke club waarvoor ik heb gespeeld, koester ik warme gevoelens."

De Boer geeft ook aan dat hij zich richt op volgend seizoen. "Op dit moment heb ik een break. Ik kijk meer naar volgend seizoen, om in de voorbereiding ergens aan de slag te gaan. Niet middenin het seizoen."

Voor het eerst sinds lange tijd kan De Boer even genieten van zijn vrije tijd. "Ik was veertien jaar toen ik bij Ajax begon en na het beëindigen van mijn carrière ben ik meteen als coach aan de slag gegaan. Het is dus voor het eerst in 32 jaar dat ik een twee, drie maanden vrij heb."

Update 21.09: Alex McLeish lijkt de belangrijkste kandidaat om aan de slag te gaan als manager van Rangers. Dat melden diverse Britse media zaterdagavond. De Schotse oefenmeester stond tussen 2001 en 2006 ook al aan het roer bij de club. De laatste werkgever van McLeish was het Egyptische Zamalek. Daar werd hij in 2016 ontslagen. 

Update 12/2 21.55: De kans op een hereniging tussen Rangers FC en Alex McLeish - en dus niet Frank de Boer - lijkt dichtbij. De Schotse manager geeft toe dat hij wel wat voelt voor een terugkeer naar de Schotse traditieclub. "Ik ben een Rangers-man. Als ik word gevraagd door zo'n club, is het moeilijk om dat af te slaan", aldus McLeish tegen Sky Sports.