Update: Heracles - Roda gaat wél door na herstel van stroomstoring

Update: Heracles - Roda gaat wél door na herstel van stroomstoring

11-02-2017 14:01
6

Het is onzeker of Heracles Almelo en Roda JC zaterdagavond tegen elkaar in actie komen. Almelo heeft te maken met een stroomstoring en dat zet een vraagteken achter het doorgaan van het Eredivisie-duel.

Een besluit is nog niet genomen. 'Met alle partijen zijn we druk bezig een en ander vast te stellen en te bepalen', meldt Heracles via het eigen Twitter-kanaal. Oorzaak van de stroomuitval is een brand in een schakelstation. Een groot deel van de stad ondervindt daar hinder van, ook het Polman Stadion zit sinds zaterdagochtend zonder stroom.

Heracles schrijft op de eigen website dat de netbeheerder bezig is de situatie te verhelpen. 'Naast de netbeheerder, is ook Heracles Almelo zelf bezig een oplossing voor de situatie te vinden. Er worden zo spoedig mogelijk noodaggregaten geplaatst bij het stadion.' Eerst worden deze aggregaten getest, alvorens een besluit volgt. 'Naar verwachting is hierover aan het eind van de middag duidelijkheid.'

Normaliter trappen Heracles en Roda zaterdagavond om 18.30 uur af. De Almeloërs zijn de numer elf van de Eredivisie, Roda staat zeventiende. 

Updat 14.01: Heracles Almelo heeft aan de onzekerheid een einde gemaakt: het duel met Roda gaat door. De stroom is weer terug in Almelo.