'Ajax en PSV wilden me, maar ik koos voor de charme van Heerenveen'

'Ajax en PSV wilden me, maar ik koos voor de charme van Heerenveen'

12-02-2017 14:04
7

Filip Djuricic maakte tussen 2010 en 2013 furore in het shirt van sc Heerenveen. De Servische spelmaker, die tegenwoordig in de Serie A actief is, vindt Marco van Basten nog altijd de beste trainer waarmee hij ooit gewerkt heeft. Dat vertelt hij aan de Italiaanse krant Il Secolo. 

Heerenveen haalde Djuricic (25) in 2010 naar Friesland. Zijn bijnaam - Cruijff van de Balkan - achtervolgde de stilist toen al. "Het hebben van zo'n bijnaam zorgt direct voor hoge verwachtingen. Op mijn zeventiende ging ik naar Nederland. Ajax en PSV wilden me ook, maar ik koos vanwege de charme van de club voor Heerenveen", aldus de international.

"Onder Van Basten, de beste coach die ik ooit heb gehad, heb ik fantastische jaren gehad", vervolgt Djuricic. In 2013 verkaste hij naar het Portugese Benfica. Dat avontuur liep slecht af. "Ik kreeg problemen met trainer Jorge Jesus. Vanaf toen ging ik van de ene club naar de andere: Mainz, Southampton, Anderlecht..." 

Afgelopen jaar verhuurde Benfica Djuricic aan Sampdoria. De traditieclub uit Genua lijfde de middenvelder onlangs definitief in.