Ten Hag twijfelde direct al: Ze doen het niet met opzet, maar...

Ten Hag twijfelde direct al: "Ze doen het niet met opzet, maar..."

12-02-2017 21:21
4

FC Utrecht-trainer Erik Ten Hag was des duivels toen hij zag dat de treffer van Nacer Barazite in de eerste helft van het duel met PSV wegens buitenspel werd afgekeurd. De oefenmeester had 'gelijk al zijn bedenkingen'. Utrecht verloor met 3-0. 

"Hoe het met de boosheid is? Dit is wel een diepe teleurstelling, ja", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Die afgekeurde goal ook natuurlijk, maar ik houd het eerst bij mijn eigen ploeg. Dan vind ik dat we een uitstekende eerste helft hebben gespeeld, waarbij we een zuivere goal maken. Daar waren de jongens in de rust ook ontzettend teleurgesteld over. Als je een geweldige goal maakt en die wordt afgekeurd...Verder stonden we ook goed, lieten we relatief weinig toe en creëerden we kansen."

Het ging in de wedstrijd eigenlijk maar om een ding: de afgekeurde goal. "Dat is een heel bepalend moment in de wedstrijd", reageert Ten Hag. "Details zijn doorslaggevend. Dit is zo'n detail dat heel doorslaggevend is. Net als dat wij niet op zitten te letten bij een spelhervatting en we weg worden gecounterd door PSV. Dat heeft met gogme te maken. Dat moeten we beter lezen en daar beter op anticiperen."

Toen de treffer werd afgekeurd, twijfelde Ten Hag direct. "Ik had gelijk al mijn bedenken. Het bleek ook zo te zijn. Het is ontzettend vervelend dat het ons wéér overkomt. Ze (arbitrage, red.) doen het niet met opzet, maar het is natuurlijk wel een duidelijke fout."