Ajax-stewards slaags met Sparta-supporters Het was echt nergens voor nodig

Ajax-stewards slaags met Sparta-supporters "Het was echt nergens voor nodig"

12-02-2017 23:01
26

Het is na het laatste fluitsignaal bij Ajax - Sparta Rotterdam misgegaan rond de Arena. Fans van de Rotterdamse club raakten slaags met Arena-beveiligers.

Dat laat de supportersvereniging van Sparta weten aan AT5. Veel supporters beklagen zich op social media over de stewards, die te agressief zouden hebben gehandeld. Na het laatste fluitsignaal zou onverwacht en onnodig hard zijn ingegrepen. Uiteindelijk werden twee mensen aangehouden.

"Het begon op de promenade waar we moesten wachten tot we naar de bussen mochten. Het duurde sommigen wat te lang, die werden ongeduldig. Dus ze begonnen te roepen dat de deur open moest, er werd in een jolige bui nog afgeteld", vertelt Peter van der Zwan van de supportersvereniging van Sparta. "Ik vond dat een aantal beveiligers daar provocerend op reageerde."

Vervolgens sloeg de stemming om. "Zo'n vijftien beveiligers begonnen te duwen en te slaan, terwijl wij dachten dat we eindelijk naar buiten konden. Ik werd zelf bij mijn keel gegrepen en tegen de muur geduwd. Er werden klappen uitgedeeld, het was echt nergens voor nodig."

Reactie Ajax
Een woordvoerder van Ajax zegt tegen AT5 op de hoogte te zijn van de confrontatie. "Een steward van Sparta zou een steward van de Arena hebben geslagen. De Sparta-steward is aangehouden, ook is er nog een supporter van Sparta opgepakt. Alles is gefilmd dus we zullen de beelden eerst goed moeten bekijken om vast te stellen wat er precies is gebeurd."