Blind belt Oranje-international: Hij had mogelijkheden om te vertrekken'

Blind belt Oranje-international: "Hij had mogelijkheden om te vertrekken'

12-02-2017 23:14
13

Danny Blind heeft Vincent Janssen in de slotdagen van de winterse transferperiode een vertrek bij Tottenham Hotspur afgeraden. Dat laat de Oranje-bondscoach doorschemeren bij Studio Voetbal.

"Ik heb vorige week nog contact met hem gehad. En vlak voor de transferdeadline ook, want hij had mogelijkheden om te vertrekken", zegt Blind. Het is bekend dat Galatasaray in de markt was voor de spits van Tottenham Hotspur en het Nederlands elftal.

"Vincent heeft ervoor gekozen om dit jaar vol te maken bij Tottenham. Daar is ook iets voor te zeggen. Ik heb hem gebeld en het gehad over zijn situatie. Toen opperde hij dat er belangstelling was", vervolgt de bondscoach, die hint dat hij een transfer heeft afgeraden. "Hij zei: ik ben hier een half jaar en ga de strijd aan."

Blind lijkt van plan om Janssen bij Oranje te houden in de volgende interlandperiode. "Ja, hij speelt weinig, maar hij speelt wel bij de nummer twee van Engeland en traint daar. Ik vind dat hij bijvoorbeeld tegen Aston Villa acceptabel speelde. Het gaat dan een eigen leven leiden."