Kuyt heeft geen reden om te zeuren: Dat rechtvaardigt zijn keuze

Kuyt heeft geen reden om te zeuren: "Dat rechtvaardigt zijn keuze"

13-02-2017 07:44
7

Jens Toornstra maakte zaterdag een hele goede indruk bij Feyenoord. Hij scoorde tweemaal en kreeg de complimenten van Ed de Goey, rapporteur voor De Telegraaf. De voormalig doelman van de club uit Rotterdam-Zuid vindt sowieso dat Feyenoord goed in elkaar steekt.

Trainer Giovanni van Bronckhorst verkoos Toornstra zaterdag boven captain Dirk Kuyt. Toornstra scoorde tweemaal. "Dat rechtvaardigt zijn keuze", zegt de voormalig international. "Ik vond Jens heel goed spelen. Samen met Karim El Ahmadi en Steven Berghuis was hij bepalend. (…) Jens is een allround voetballer, die zowel op de rechterflank als achter de spits uit de voeten kan."

"Feyenoord heeft momenteel meer dan elf basisspelers. Wanneer er een invaller binnen de lijnen komt, wordt de ploeg daar niet slechter van. Dat is een luxeprobleem", vindt De Goey. "Er staat een sterk collectief, waarbij ook de invallers zich een slag in de rondte werken. Dat betekent dat je kunt meedoen om de titel."

Voor Feyenoord breekt nu een cruciale fase aan met duels tegen Ajax, PSV en AZ. "Maar dat geldt ook voor de concurrentie. En in tegenstelling tot andere jaren is Feyenoord ditmaal niet de jagende partij", aldus De Goey tot slot.