Sensatie in Premier League: 'Hij kan de beste speler ter wereld gaan worden'

Sensatie in Premier League: 'Hij kan de beste speler ter wereld gaan worden'

13-02-2017 12:33
5

Gabriel Jesus heeft het talent om de beste speler ter wereld te worden. Die voorspelling doet Ronaldinho, die zwaar onder de indruk is van Jesus tijdens zijn eerste weken bij Manchester City.

Hij speelt pas een paar duels mee in de ploeg van Josep Guardiola, maar Jesus heeft er al voor gezorgd dat Sergio Agüero op de bank is beland. Voormalig Gouden Schoen-winnaar Ronaldinho voorziet een grote toekomst. "Manchester City heeft met Gabriel Jesus een hele speciale speler", zegt hij tegen The Mirror.

"In de toekomst kan hij misschien wel de beste speler ter wereld worden", vervolgt Ronaldinho. "Nu is dat Messi. Ik heb altijd gezegd dat Neymar het ooit gaat worden. Maar kijk naar Gabriel, die pas negentien is. Hij kan het ook worden. Hij heeft in ieder geval alles in huis."

De statistieken van Jesus zijn indrukwekkend. Voor Brazilië maakte hij in zes interlands vijf doelpunten, voor Manchester City staat de teller na drie Premier League-duels op evenzoveel goals. "Ik ben blij dat hij ook is ingeschreven voor de Champions League. Hij verdient het om ook daar te spelen, hij barst echt van het zelfvertrouwen", besluit Ronaldinho.