De Boer: Als je Beugelsdijk en Breuer ziet, dat kan eigenlijk niet meer

De Boer: "Als je Beugelsdijk en Breuer ziet, dat kan eigenlijk niet meer"

13-02-2017 13:31
24

Ronald de Boer schrikt steeds vaker van het niveau van verdedigers in de Eredivisie. Tom Beugelsdijk en Michel Breuer sprongen er afgelopen weekend in negatieve zin bovenuit.

Breuer kwam zondag soms handen en voeten tekort om de Ajax-aanvallers van zich af te houden. In de aanloop naar de 2-0 van Kasper Dolberg werd de routinier lelijk te kijk gezet door Hakim Ziyech. "Als je dit soort verdedigers in Nederland ziet...we hebben Beugelsdijk ook al gezien dit weekend. Het ziet er zo simpel uit hoe je bij hem wegdraait."

"Hij (Breuer) stond echt synoniem voor het niveau van Sparta. Ik denk dat het niet meer kan. Als je Beugelsdijk en Breuer ziet, dat kan eigenlijk niet meer", aldus De Boer bij FOX Sports. Collega-analist Kenneth Perez schrok in algemene zin van Sparta. "Sparta was gewoon heel zwak. Je zag dat Ajax op een gegeven moment dacht we doen het op zeventig, tachtig procent. Als je niet tot het uiterste hoeft te gaan, ga je ook vaak niet tot het uiterste. Sparta was een veredelde amateurploeg."

Ook de actie van Joël Veltman kwam ter sprake. De Boer: "Dit is leuk, leedvermaak. Maar sportief is het niet." Perez is duidelijker: "Op de training zou het heel leuk zijn, alleen in de wedstrijd is het heel onsportief."