We kwamen vast te zitten en alle ramen vlogen eruit, het leger moest ons helpen

"We kwamen vast te zitten en alle ramen vlogen eruit, het leger moest ons helpen"

14-02-2017 15:52
3

SC Cambuur heeft deze winter met Stefano Lilipaly een superster in huis gehaald. De middenvelder, die overkwam van SC Telstar, is ongekend populair in Indonesië.

Telstar verleende Lilipaly vorig jaar toestemming om uit te komen voor Indonesië op de AFF Cup. Dat werd een doorslaand succes. Indonesië bereikt tegen alle verwachtingen in de finale, waarin Thailand te sterk was, en Lilipaly was de grote man.

Wedden

Meer odds

"Na anderhalf jaar schorsing mocht Indonesië weer meedoen aan een internationaal toernooi. Niemand had verwacht dat wij de finale zouden halen. Het hele land kleurde rood-wit", vertelt Lilipaly aan NH. Hij beleefde ook angstige moment in de spelersbus, na de halve finale tegen Vietman. "We kwamen vast te zitten in de menigte en alle ramen vlogen eruit. Het leger moest ons toen helpen." 

In de winterstop tekende Lilipaly een contract voor tweeënhalf jaar bij Cambuur, dat hem weghield van het grote geld in Indonesië. "Ik kies nu voor mijn sportieve ambities. Veel geld verdienen in Azië kan altijd nog."