Jong Ajax laat steekje vallen in inhaalduel maar houdt schade beperkt

14-02-2017 22:00
20

Jong Ajax heeft dinsdagavond verrassend gelijkgespeeld tegen MVV Maastricht. Op De Toekomst werd het 1-1. De wedstrijd stond voor maandag op de planning, maar toen werd het duel nog afgelast wegens een bevroren veld.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden Piet Keizer duurde het lang voordat de eerste grote kans plaatsvond en het duurde 43 minuten voordat het eerste doelpunt viel. Noussair Mazraoui hielp de Amsterdammers met een afstandsschot aan een voorsprong. Jong Ajax kreeg de meeste kansen en dus was de goal volgens het spelbeeld.

Na rust liet Jong Ajax het niet meer zien en daar profiteerde MVV Maastricht van. Alessandro Ciranni schoot schitterend raak vanaf een meter of twintig, uit een vrije trap. Jong Ajax begon met een slotoffensief, dat onder meer resulteerde in een schitterende pass van Carel Eiting. Een winnaar kwam er echter niet.

Door het gelijkspel loopt VVV-Venlo twee punten uit op Jong Ajax. De Venlonaren versloegen vrijdag Helmond Sport nog met 7-0. Het verschil op de ranglijst is nu zes punten, in het voordeel van VVV-Venlo. De komende speelronde staat de kraker tussen FC Volendam en VVV-Venlo op het programma.