Hyballa eist meer van NEC: 'Ik heb nu niet eens een eigen kantoor'

Hyballa eist meer van NEC: 'Ik heb nu niet eens een eigen kantoor'

15-02-2017 19:08
7

Mocht Peter Hyballa er dit seizoen in slagen om NEC in de Eredivisie te houden, dan wordt zijn contract automatisch met een jaar verlengd. In dat geval wil de coach enkele randzaken wel beter geregeld zien.

Zo heeft Hyballa op dit moment niet eens een eigen kantoor bij NEC. De coach wil bovendien dat de Nijmeegse club zich na dit seizoen versterkt met enkele nieuwe spelers. "Ik ben geen type om de rest van mijn leven overlevingsvoetbal te spelen, ik wil aanvallen", vertelt hij aan Voetbal International. "Kunnen we er na dit seizoen bij NEC een stuk of vier goede spelers bijhalen en realistisch meespelen voor het linkerrijtje? Wat is mogelijk? Kunnen we doorgroeien naar het niveau van een club als FC Groningen?"

Mocht NEC niet aan zijn voorwaarden voldoen, dan zal Hyballa ook niet zomaar opstappen. "Ik zal de club die mij de kans heeft gegeven om in Nederland te werken niet zomaar in de steek laten. Hoewel het zeker geen gemakkelijke klus geweest is tot nu toe, heb ik het heel erg goed naar mijn zin. Bij NEC, in Nijmegen. Maar ik ben hier natuurlijk niet naar toe gekomen voor de studentencafés. Ik wil ook een volgende stap kunnen zetten als trainer."