Winnend Real schrikt van Napoli, maar stelt orde op zaken bij rentree Milik

Winnend Real schrikt van Napoli, maar stelt orde op zaken bij rentree Milik

15-02-2017 22:37
2

Real Madrid heeft woensdag een belangrijke stap naar de kwartfinale van de Champions League gezet. De titelverdediger was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Napoli, dat nog brutaal de leiding nam in Santiago Bernabeu. Bij Napoli vierde Arek Milik zijn rentree.

Napoli liet Real vroeg in de wedstrijd schrikken toen Lorenzo Insigne prachtig scoorde. Vanaf dik dertig meter krulde Insigne de bal om Keylor Navas heen en liet hij de doelman van Real kansloos. Lang konden de Italianen niet genieten van hun verrassende voorsprong. Uit een afgemeten voorzet van Dani Carvajal kopte Karim Benzema de gelijkmaker tegen de touwen. Daarmee is hij de meest scorende Fransman aller tijden in de Champions League.

 Real was duidelijk beter dan Napoli en drukte het overwicht vlak na rust in doelpunten uit. Toni Kroos (foto) rondde een uitstekende actie van Cristiano Ronaldo af. De 3-1 van Casemiro was er eentje om je vingers bij af te likken. Met een schitterende volley schoot hij De Koninklijke in veilige haven.

Napoli drong daarna wel aan, met onder andere een kans voor Dries Mertens. Het lukte Napoli niet om de aansluitingstreffer te forceren. Ook niet met het inbrengen van Milik, die zijn rentree maakte na een zware kruisbandblessure.

De return van het tweeluik is op dinsdag 7 maart in Napels.