PEC-middenvelder was vijf maanden geblesseerd na kopbal: 'Cultstatus, spandoeken'

PEC-middenvelder was vijf maanden geblesseerd na kopbal: 'Cultstatus, spandoeken'

16-02-2017 13:46
6

Toen Erik Israelsson hoorde dat PEC Zwolle interesse in hem had, raadpleegde hij enkele bekenden van de Eredivisie. De Zweedse middenvelder tekende vorige maand een contract voor 2,5 jaar in Zwolle en kwam over van Hammarby IF.

"PEC Zwolle kende ik al van televisie", vertelt Israelsson op de clubsite van PEC. "Elke week worden er namelijk enkele duels uit de Nederlandse competitie in Zweden uitgezonden. Toen ik hoorde over de interesse sprak ik met Kennedy Bakircioglu, mijn toenmalige ploeggenoot bij Hammarby IF, die in Nederland zowel voor FC Twente als Ajax speelde. Ook had ik contact met Petter Andersson, die bij FC Groningen al eerder met Ron Jans samenwerkte. Allebei waren ze erg positief."

Israelsson geeft aan dat hij altijd alles geeft en dat blijkt wel uit het duel dat zijn oude ploeg Hammarby afgelopen september speelde tegen AIK Solna. Bij een 0-0 tussenstand in de 88e minuut kopt de middenvelder de bal in het doel, maar tegelijkertijd wordt hij getorpedeerd door de keeper en een verdediger. Nadat hij drie minuten buiten bewustzijn was, wordt de Zweed per brancard van het veld gedragen. Later bleekt dat hij zowel een hersenschudding als een gebroken enkel had. "Dit moment leverde me later een soort cultstatus op. Vanwege mijn inzet werden er spandoeken in het stadion opgehangen. Als ik hier aan terugdenk, dan maakt dat me zeker trots", aldus Israelsson, die vijf maanden geblesseerd was.