Geen Dolberg en Sanchez: 'Ben de Eredivisie-speler die het meest is gegroeid'

Geen Dolberg en Sanchez: 'Ben de Eredivisie-speler die het meest is gegroeid'

vrijdag 17 februari 2017 om 08:05

Joey Groenbast maakt naam voor zichzelf in de Eredivisie. De back van Go Ahead Eagles maakt volgens SciSports, een bedrijf gespecialiseerd in voetbaldata, de meeste progressie. Nog meer dan Kasper Dolberg of Davinson Sanchez, meent De Stentor.

"Ik heb het rijtje gezien. Ik ben dus de speler die het meest is gegroeid in de Eredivisie", begint de 21-jarige rechtsback. "Dat is een heel mooi compliment. Ik voel dat ik flinke stappen heb gemaakt. Eerder ging er nog wel eens iets mis, maar je kunt me nu zelden nog op grote fouten betrappen."

De jongeling krijgt onder trainer Hans de Koning heel vaak de kans in het eerste van Go Ahead. "Je hebt minuten nodig om te groeien als speler. Ik denk dat ik me daardoor sterk aan het ontwikkelen ben. Het gaat ook sneller met me dan ik had verwacht. Daar ben ik blij mee", vervolgt hij zijn verhaal.

Go Ahead staat inmiddels niet meer laatste en moet vrijdag tegen Roda JC, een concurrent. Van NEC en ADO Den Haag werd al gewonnen. "Drie op een rij zou mooi zijn. Dan gaan we van dertien naar 22 punten in een paar weken en maken we echt een mooie sprong richting handhaving", aldus Groenbast.

Plaats een reactie

vrijdag 17 februari 2017 om 08:26
nou dat word een transfer naar bayern munchen in de zomer dus.
Vind ik leuk
dhrwobo +17079
vrijdag 17 februari 2017 om 08:49
Arbeid is groei. Mooi dat die jongen z'n inzet beloond ziet met dit rijtje. Helaas met arbeid alleen red je het niet, dankzij het talent van Dolberg zal hij het veel verder schoppen.
Vind ik leuk
vrijdag 17 februari 2017 om 13:24
Een speler met de juiste mentaliteit. Hard werken geen bla bla. Een aanwinst voor de voetbalsport.
Vind ik leuk
vrijdag 17 februari 2017 om 14:02
Joey doet het top! Vorig jaar kwam hij net kijken in de Jupiler league en nu een vaste waarde in de Eredivisie. Hij blijft vrij simpel op de been en haalt geen fratsen uit! Ga zo door Joey!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Geen Dolberg en Sanchez: 'Ben de Eredivisie-speler die het meest is gegroeid'